DSPeaker Anti-Mode 2.0 Dual Core

d_10e34f682a1

Audio Processor met voorversterker kwaliteit.

Recent hebben wij de Anti-Mode Audio Processor kunnen testen op de Quad 2805 speakers in onze winkel. Het inregelen ervan vergt wel 15 minuten stilte, maar die wordt beloond met een veel strakkere basweergave en dat terwijl de Quads absoluut niet zijn behept met een bonkerige dreunende bas.

Op een aanwezige set Final 0.4 met een dynamisch woofersysteem manifesteerde de processor nog beter.

De hoogweergave is wat geprononceeerder dan bij de ook aanwezige Lyngdorf DPA-1 voorversterker, die wel 4x zoveel kost en een wat gedetailleerder geluidsbeeld geeft.

De unit kan ingezet worden om oneffenheden in de kamerakoestiek te nivelleren in het frequentiegebied 15 Hz-500 Hz. De kleine display is desgewenst uit te lezen in het gratis analyzerprogramma REW (Room Equalizing Wizard).

Bij gebruik als voorversterker is het aantal ingangen beperkt tot Analoog (XLR/RCA), SPDiff (Toslink) en USB. Voor de lage prijs en bovendien 2 jaar garantie is de unit een uitstekend hulpmiddel om kamerresonanties te elimineren.

Pluspunten: Prijs/kwaliteitsverhouding, goede Nederlandse gebruiksaanwijzing, meerdere opties: low pass/high passfilter, 16 voudige parametrische equalizer, toonregeling, niveaucompensatie.

Minpunten: beperkt aantal inputs, bij gebruik als 2 weg filter zijn 2 units nodig voor stereo weergave.