Magnepan magnetostatische luidspreker

Magnepan 1.7i

De beste koop in high-end audio. Als opvolger van de 2 weg Magnepan 1.6 heeft Magnepan model 1.7i uitgevoerd met een 3-weg quasi ribbon driver.
Terwijl het bas gedeelte bij de MG-1.6 nog was uitgevoerd met verlijmde aluminium draden, die nog weleens los raakten (na 10 jaar !! ), is de MG-1.7i voorzien van platte aluminium printsporen, hetgeen het membraan veel lichter maakt. `Dit resulteert in een minder bonkerig laag, een verbeterde impulsresponse en langere levensduur (geen losse draden meer). Ook de hoogweergave is minder rafelig en meer in balans.
Twee van de belangrijkste voordelen van quasi ribbon drivers zijn het extreme frequentiebereik en de grote geluidsdruk. Het quasi ribbon hoogsegment van de MG1.7i heeft een bereik van meer dan 5 octaven in het kritische midden- en hoog frequentiegebied (500Hz tot meer dan 24kHz).

Het resultaat is lage vervorming en een zeer helder geluid, zelfs bij grotere vermogens en lage frequenties. Dit wordt bereikt door de vorm, grote afmeting en de bijzondere Magneplanar magnetostatische techniek die in deze luidsprekers worden toegepast. Het uiterlijk is enigermate verfraaid door afgeronde aluminium sierlijsten.

Magneplanar MG-0.7i

De MG-0.7i is de favoriete keuze van liefhebbers van high-end audio met een bescheiden budget. Deze luidspreker heeft een goede “cleane” basweergave en een sprankelende hoogweergave.

Net als de andere Magneplanar luidsprekers heeft de MG-0.7 een superieur geluid door zijn omvang, vorm en toegepaste technologie.

 

Magneplanar 3.7i

Magneplanar 3.7i

 Minnie-Maggie

Minnie-Maggie en Magneplanar DWM woofer systeem
Deze set is eigenlijk bedoeld voor weergave rond een laptop, waar de speakertjes soms wel heel beroerd klinken.
Met een 75 Watt/kanaal eindversterker kan je er het flatscreen geluid
aanzienlijk verbeteren. De minnie bestaat uit een klein paneel met een echte ribbon tweeter en een quasi-ribbon middentoner.
De DWM subwoofer is van hetzelfde type. Het passieve filter is in de DWM woofer ingebouwd. Speciaal de timing van de set is opvallend: geen vertraging van de basweergave t.o.v. het mid-hoog panel.
Als stereoset is de set bruikbaar voor ruimten tot 20 m².

NaamMagnepan Magneplanar DWM woofer systeem
Specs:
Frequentiebereik40-200 Hz*
Gevoeligheid86 dB @2.83V/1 Meter/50 Hz
Impedantie4 Ohm
Minimum versterker vermogen100 W. RMS
Aanbevolen vermogenMaximum vermogen 50 watts rms
Voeding
Stator afstand
Elementen
Afmetingen panel
Afmetingen woofer behuizing
Afmetingen totaal48.9 x 57 x 3.18 cm, 19.25 x 22.5 x1.25 (inches)
Woofer
Gewicht
OptiesPlanar-magnetic dipole bass panel
Afwerking
Prijs end user